CV-Ketel optimalisatie

 

 

Wist u dat er tot wel 10% energie te besparen valt door het goed optimaliseren van uw

huidige cv-installatie? 

 

In alle huishoudens en bedrijfspanden is wel een CV installatie aanwezig. Deze CV installaties zorgen voor de warmwater voorzieningen binnen deze gebouwen. Dit warme water dient voor een groot deel als warm water voorziening voor de radiatoren die een ruimte op een gewenste temperatuur moet krijgen. Dit is in vele huizen niet goed ingeregeld. Vaak moet u lang wachten op een warme radiator die vervolgens weer te warm wordt. Dit verschijnsel komt bij circa 75% van de gebruikers voor.

 

 

Vuilafscheider

Om uw cv-ketel het beste te laten presteren is het belangrijk dat eventueel vuil en roest wordt afgescheiden zodat het verwarmingswater soepel door de leidingen stroomt. Een zogenaamde vuilafscheider zorgt daarvoor. Maar ook een juiste waterdruk in de leidingen en radiatoren zorgt ervoor dat de warmte opgewerkt in de ketel op de juiste manier wordt afgegeven via de radiatoren.

Een vuilafscheider zorgt voor een optimale bescherming van kostbare cv-ketel onderdelen en een schone cv-installatie, zodat storing en uitval minder vaak voorkomen. Met de SpiroTrap MB3 vuilafscheider bespaart u tot wel 7,4% op uw gasverbruik en dat kan een besparing tot € 75,- per jaar opleveren.

 

Voordelen vuilafscheider

  • Tot € 75,- per jaar besparen door 7,4% minder gasverbruik 
  • Deze investering heeft u binnen 2 - 4 jaar terugverdiend.
  • Minder storingen en uitval 
  • Meer warmtecomfort
  • Bescherming van kostbare onderdelen
  • 20 jaar garantie
  • Aanbevolen door alle cv-ketelfabrikanten

 

*Tarieven zijn exclusief arbeid, artikelen zijn ook los bij ons verkrijgbaar.

Het waterzijdig inregelen van uw cv-installatie

Haal het meeste rendement uit uw cv-ketel door uw verwarmingssysteem waterzijdig in te regelen. Vervang de handbediende radiatorafsluiters voor radiatorthermostaten. Hiermee kunt u veel efficiënter instellen op welk niveau de radiator moet functioneren. Deze radiatorthermostaat maakt het namelijk mogelijk om de hoeveelheid warm water die door de radiator moet stromen af te stemmen op de warmte behoefte in een ruimte. 

Met de speciale radiatorknoppen zijn uw radiatoren perfect uitgebalanceerd waardoor uw cv-ketel efficiënter verwarmt en de te verwarmen ruimtes gelijkmatig warm worden. Dit geeft meer comfort en minder stookkosten.

Ongeveer 50% van de totale energiekosten is voor de verwarming van een huis. Met een goede waterzijdig ingeregelde installatie kunnen deze eenmalige kosten tot 20% omlaag worden gebracht.

 

Het waterzijdig inregelen van uw verwarmingsinstallatie is uitsluitend beschikbaar vanaf 4 radiatoren. De kosten hiervoor zijn € 300,-. Wilt u meer radiatoren laten inregelen? Dat is altijd mogelijk, de kosten voor elke extra radiator bedragen € 69.-. 

 

 

 

Slimme Thermostaat

Een slimme thermostaat stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag. Hij is voorzien van handigheidjes die de bediening makkelijker maken en je helpen om energie te besparen. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer zelf de klok te programmeren en kunt de verwarming op afstand bedienen. Vind je het prettig om daar zelf niet te veel over te hoeven nadenken? Neem dan een slimme thermostaat, die maakt verwarmen zonder te verspillen een stuk makkelijker. In een gemiddelde woning met bewoners die hun huis nog niet bewust zuinig verwarmen, kan een slimme thermostaat 22 procent besparen aan gas voor verwarming. In combinatie met een modulerende cv-ketel kan het een besparing van zo’n 3 procent op je verwarmingskosten opleveren.

 

*Tarieven zijn exclusief arbeid, artikelen zijn ook los bij ons verkrijgbaar.