CV-Ketel vervangen

Een cv-ketel voor warm water en verwarming

Als uw cv-ketel niet meer te repareren is, dan wilt u natuurlijk graag snel een nieuwe cv-ketel. Geen probleem! Het installeren van een cv-ketel duurt maar één dag. Zo kunt u weer snel genieten van een comfortabele woning. Ook als uw cv-ketel nog werkt kan het slim zijn om over vervanging na te denken. Een cv-ketel die ouder is dan 15 jaar kan zoveel energie verbruiken dat u beter af bent met een nieuwe HR-ketel.

 

 

Elk huis in Nederland heeft tegenwoordig een energielabel. Dit label geeft aan hoe energiezuinig uw huis is. Een van de dingen die belangrijk zijn voor dit label is uw ketel. Met een oude verwarmingsketel krijgt u een lager Energielabel dan met een nieuwe HR-ketel. Het Energielabel is steeds belangrijker voor de waarde van uw huis. Door uw cv-ketel te vervangen, kunt u dus de waarde van uw huis verhogen.

 

 

Beste cv kiezen voor warm water

 

Alle cv-ketels worden aangeduid met een gaskeur CW klasse. Hoe hoger de CW waarde, hoe meer liter water per minuut de ketel kan leveren. Het gelijktijdig gebruiken van warm water is doorgaans alleen mogelijk met CW6. Lagere CW klassen kunnen ook gelijktijdig warm water leveren, maar wel met enige beperkingen. Waardoor het alleen mogelijk is als u een waterbesparende douchekop of perlator op de keukenkraan gebruikt.

 • CW3: Warm water in de keuken of douche of bad (100 liter)

 • CW4: Warm water in de keuken of douche of bad (120 liter)

 • CW5: Warm water in de keuken of douche of bad (150 liter)

 • CW6: Warm water in de keuken én douche, keuken én bad (120 liter) of bad (200 liter)

Beste cv kiezen voor verwarming

 

Het vermogen van een cv-ketel bepaalt de capaciteit aan warmte die de ketel kan leveren. Het bepalen van het vermogen (kW) van uw nieuwe cv-ketel is dus zeker iets waar u goed op moet letten. Bij het kiezen van de beste cv-ketel van uw woning, moet u op het gebied van kW kijken naar hoe goed het huis geïsoleerd is, hoe groot de woning is, en wat voor type huis u heeft. Het assortiment van cv-ketels van Feenstra ligt tussen de 18 en 50 kW aan vermogen. Hieronder ziet u een leidraad aan kW vermogen van de ketel voor uw woning:

 • benodigd vermogen appartement:     11-23 kW
 • benodigd vermogen tussenwoning:   16-28 kW
 • benodigd vermogen hoekwoning:       16-30 kW
 • benodigd vermogen vrijstaand huis:      >30 kW

Wat zijn de beste cv-ketels volgens de consumentenbond?

 

De beste cv ketels van 2019 zijn volgende de Consumentenbond:

 1. Intergas Xtreme 36
 2. Remeha Tzerra Ace 28c
 3. Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34/5-5

Wilt u in één keer betalen voor uw cv-ketel, dan kunt u bij ons een ketel kopen. Wij hebben HR-ketels van alle A-merken.

 

Naast het installeren van een nieuwe cv-ketel kunt u kiezen voor het wijzigen van uw thermostaat,vuilafscheider, ontluchter en/of ons veiligheidspakket. Tevens is het ook mogelijk om uw expansievat te laten vernieuwen.

 

 

Mail ons, info@mm-installatietechniek.nl voor een vrijblijvende offerte op maat.

 

Klik op de Merken en u kunt de verschillende ketels bekijken.

 

Nog meer besparen met uw nieuwe cv-ketel?

Verhoog de prestatie van uw nieuwe cv-ketel met de energiebesparende een vuilafscheider en ontluchter. Kies voor optimale bescherming, meer rendement en een besparing van ca. € 135,- per jaar. Meer comfort met minder energie.